Google Jannie is 100

Een serie waarin de, inmiddels 101-jarige, Jannie van Keulen-Van der Zee wordt gevolgd. Met slechts 3% zicht en sommige fysieke beperkingen die de leeftijd met zich meebrengen, is Jannie daarentegen nog heel mobiel. Ze woont zelfstandig en redt zich nog prima, mede dankzij het Smart Home-systeem van Google en Siri op haar telefoon. Maar vooral dankzij haar scherpe geest en ondernemende en avontuurlijke karakter.

Programmamaker André van der Zee, tevens haar achterneef, volgt haar minimaal een jaar lang met de camera en legt haar avonturen en boeiende levensverhalen vast. Zij kennen elkaar goed waardoor alles bespreekbaar is. En dus komen alle levensvragen komen aan bod. Hoe kijkt ze aan tegen het geloof, de dood, de liefde en de wereld van nu? Hoe is het om een eeuw op deze planeet rond te lopen en welke levenslessen wil ze graag overdragen?

De serie ‘Google Jannie is 100’ wordt in 2024 uitgezonden op RTV Oost.

Tijd Genoeg

‘Tijd genoeg’ is een docu-serie over het leven van muzikaal talent Henny Vrienten, acteur/kunstschilder Jeroen Krabbé en actrice/schrijfster Marjan Berk. Drie bekende Nederlanders met prachtige carrières in de herfst van hun leven, die alle drie thuis zijn in Overijssel. Henny woonde op de Twentse landerijen van het mooie Diepenheim, Jeroen heeft een huis in de bossen van Dalfsen en Marjan woont aan de vaart in Kalenberg, midden in het waterrijke gebied van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Presentator André van der Zee blikt met hen terug op het leven tot nu toe en kijkt vooruit naar wat ze nog willen doen. De allerlaatste opnames waren op een prachtige zonnige dag in september 2021. Marjan en Jeroen waren uitgenodigd bij Henny in de tuin voor een zelfgemaakte lunch. Aan de lunchtafel werd er o.a. gesproken over angsten, bijgeloof, tevredenheid, leven en de dood. Dit was 10 dagen voor Henny te horen kreeg dat hij ongeneeslijk ziek was. De tijd die hem nog restte was niet genoeg voor alle plannen die hij nog had, zoals de laatste tournee met Doe Maar die gecanceld werd of het plan om op te treden samen met zijn kinderen.

Webinar ‘Ambtenaren versnellen samen in transitie’

Binnen het programma ‘Duurzaam Door’ van de RVO gaat André in gesprek met Tessa de Haas en Charlotte Extercatte over de drie versnellers die ambtenaren in kunnen zetten om de energietransitie een boost kunnen geven: voorstelbare visie, vraaggericht proces en vakmanschap. Aan de voorkant dacht André inhoudelijk mee qua opzet, zodat in een 30 minuten webinar de essentie kon worden vastgelegd.

Deze meercamera webinar werd geproduceerd in samenwerking met Beleef! Media.

De Fietsclub

Programmamaker André van der Zee stapt in elke aflevering op de fiets met een fietsclub, waarbij zij ‘hun mooiste stukje Overijssel’ laten zien. Mooie recreatieve routes, verbluffende MTB-tracks en uitdagende racefietsroutes. ‘De Fietsclub’ neemt je mee naar de meest bijzondere en soms zelfs nog onontdekte plekken die onze provincie te bieden heeft.

Twee seizoen van de serie zijn reeds uitgezonden op RTV Oost en Omroep MAX/NPO 2 heeft inmiddels de serie ook ontdekt en een aflevering uitgezonden.

Opening Hanzejaar

In 2023 is het exact 350 jaar geleden dat in Lübeck de laatste Hanzevergadering werd gehouden. Maar de 9 Hanzesteden in Overijssel en Gelderland weten elkaar nog steeds te vinden en vieren dat ook met allerlei activiteiten. Samen met René Arendsen en Sarah de Geest deed André de presentatie van de aftrap van het Hanzejaar, dat uitgezonden werd op RTV Oost en Omroep Gelderland.

Omroep Gelderland

Het Groene Oosten

De tv-serie Het Groene Oosten bewijst dat wij slimmer om kunnen gaan met energie. In de serie worden milieuvraagstukken, door middel van logisch denken en de juiste technologie, omgezet in duurzame oplossingen. Met ludieke en spectaculaire onderwerpen, waarbij legertanks, geweren en raceauto’s niet worden geschuwd, laat André van der Zee zien dat duurzaam leven niet suf is maar juist heel leuk en logisch.

Overijssel Vandaag

Het nieuwsprogramma van RTV Oost waarbij live wordt ingegaan op de actualiteit die speelt in de provincie Overijssel. Naast de vaste presentatoren valt André met enige regelmaat in als presentator.

Logisch Leven Quiz

In dit quizprogramma testen vijf teams met hun teamcaptain hun kennis over duurzaam en logisch leven, onder leiding van presentator André van der Zee.

Gelderland op Weg

In Gelderland op Weg onderzoekt André de mobiliteit in Gelderland. Hij toert daarbij op alle mogelijke manieren  door Gelderland. Via de weg, het spoor, over het water of door de lucht.

En dan nog even dit

André presenteerde zes seizoenen het live programma ‘En dan nog even dit’. In dit spraakmakende tv-programma op RTV Oost ontving hij veel gasten over allerlei actuele onderwerpen.

Bierbattle

In de bierbattle tussen Overijssel en Gelderland, die André samen presenteerde met Carrie ten Napel, werd duidelijk wie de grootste bierkenner van het oosten was!

Cotton&Blues

In deze docu onderzoekt André de speciale band tussen Enschede en Memphis. De band tussen beide steden ontstond tijdens de katoenindustrie, werd versterkt tijdens WO2 en kreeg nieuwe betekenis via het muziekfestival Heart&Soul. André haalde Fox News door met de burgemeester van Memphis via een proclamatie te regelen dat Memphis en Enschede hun band opnieuw bevestigen. Vanaf 2015 is 23 april partnershipday.

Bevrijdingsfestival Overijssel

André deed de centrale presentatie voor RTV Oost  tijdens het bevrijdingsfestival in Zwolle op 5 mei 2016. Muziek, reportages en interviews waren de ingrediënten van dit verslag van het grootste bevrijdingsfestival van Nederland.

De Tafel van Vitens

Voor het drinkwaterbedrijf Vitens presenteert André De Tafel van Vitens. Allerlei onderwerpen die te maken hebben met water komen hierin aan bod. De opnames zijn in Arnhem, Zwolle en Leeuwarden. Vaste tafeldame is directievoorzitter: Lieve Declercq.

Ik, de Ondernemer

Voor Wegener/De Persgroep presenteerde André het zakelijke programma ‘Ik, de Ondernemer’. Bijzondere ondernemers uit de regio Zwolle, Deventer en Apeldoorn werden in deze serie uitgelicht.

Duurzaam Dorp

In de serie ‘Duurzaam Dorp’ werd het meest duurzame dorp van Overijssel uitgekozen door het publiek en de vakjury (o.a. Ruud Lubbers en Wubbo Ockels). In een spannende finale-uitzending, die live werd uitgezonden op TV Oost, werd bekend gemaakt welk dorp de hoofdprijs won van €200.000,-.

’t Natuurlijk Huus

In de serie ’t Natuurlijk Huus laat André zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van duurzaam leven. Van racen in een speedboot op zonne-energie tot modeshows met brandnetelkleding.

Kris Kras

Twee jaar presenteerde André het programma ‘Kris Kras’. In de serie onderzoekt hij op alle mogelijke manieren de mobiliteit in Overijssel. Via de weg, het spoor, het water of door de lucht. Hiernaast is een compilatie te zien.

Boetenwark

In het natuurprogramma Boetenwark ging presentator André van der zee de Drentse natuur in.

SBSTravel.nl

Zijn eerste ervaringen als presentator deed André op toen hij voor SBS Travel de reisclips ging presenteren. Vakantiebestemmingen werden op dit reisportaal van SBS6 voorzien van een reisclip.