Loading...
Presentator 2017-11-08T08:23:40+02:00

Gevluchtnaar.nl

Gevlucht naar Overijssel en Gevlucht naar Gelderland zijn onderdeel van het crossmediale platform Gevluchtnaar.nl In de tv-serie laat André zien hoe vluchtelingen in de provincie een nieuw leven opbouwen en onderdeel worden voor de in hun ogen nieuwe maatschappij.

Menu van de Eeuw

In ‘Menu van de Eeuw’ komen de verhalen van de historische menukaarten van Rudie Becker weer tot leven en wordt tevens het ultieme menu samengesteld. Zo is er o.a. Flan Caramel die onderduikster Bertje Bloch kreeg tijdens de bevrijding en de Reerücke zoals nazi Seys Inquart dat in 1940 in Bad Boekelo at. Tafelgasten: Gonnie Klein Rouweler (etiquette expert), Wouter Berns (kunstenaar), Bertje Bloch, Piet Beumers en natuurlijk Rudie Becker.

Het Groene Oosten

De tv-serie Het Groene Oosten bewijst dat wij slimmer om kunnen gaan met energie. In de serie worden milieuvraagstukken, door middel van logisch denken en de juiste technologie, omgezet in duurzame oplossingen. Met ludieke en spectaculaire onderwerpen, waarbij legertanks, geweren en raceauto’s niet worden geschuwd, laat André van der Zee zien dat duurzaam leven niet suf is maar juist heel leuk en logisch.

Gelderland op Weg

In Gelderland op Weg onderzoekt André de mobiliteit in Gelderland. Hij toert daarbij op alle mogelijke manieren  door Gelderland. Via de weg, het spoor, over het water of door de lucht.

En dan nog even dit

André presenteerde zes seizoenen het live programma ‘En dan nog even dit’. In dit spraakmakende tv-programma op RTV Oost ontving hij veel gasten over allerlei actuele onderwerpen.

Bierbattle

In de bierbattle tussen Overijssel en Gelderland, die André samen presenteerde met Carrie ten Napel, werd duidelijk wie de grootste bierkenner van het oosten was!

Cotton&Blues

In deze docu onderzoekt André de speciale band tussen Enschede en Memphis. De band tussen beide steden ontstond tijdens de katoenindustrie, werd versterkt tijdens WO2 en kreeg nieuwe betekenis via het muziekfestival Heart&Soul. André haalde Fox News door met de burgemeester van Memphis via een proclamatie te regelen dat Memphis en Enschede hun band opnieuw bevestigen. Vanaf 2015 is 23 april partnershipday.

Bevrijdingsfestival Overijssel

André deed de centrale presentatie voor RTV Oost  tijdens het bevrijdingsfestival in Zwolle op 5 mei 2016. Muziek, reportages en interviews waren de ingrediënten van dit verslag van het grootste bevrijdingsfestival van Nederland.

De Tafel van Vitens

Voor het drinkwaterbedrijf Vitens presenteert André De Tafel van Vitens. Allerlei onderwerpen die te maken hebben met water komen hierin aan bod. De opnames zijn in Arnhem, Zwolle en Leeuwarden. Vaste tafeldame is directievoorzitter: Lieve Declercq.

Ik, de Ondernemer

Voor Wegener/De Persgroep presenteerde André het zakelijke programma ‘Ik, de Ondernemer’. Bijzondere ondernemers uit de regio Zwolle, Deventer en Apeldoorn werden in deze serie uitgelicht.

Duurzaam Dorp

In de serie ‘Duurzaam Dorp’ werd het meest duurzame dorp van Overijssel uitgekozen door het publiek en de vakjury (o.a. Ruud Lubbers en Wubbo Ockels). In een spannende finale-uitzending, die live werd uitgezonden op TV Oost, werd bekend gemaakt welk dorp de hoofdprijs won van €200.000,-.

Wat bezielt je?

In de portretreeks Wat bezielt je! gaat presentator André van der Zee op zoek naar mensen die om verschillende redenen uit hun vertrouwde wereld stappen om iets voor een ander te betekenen.
In dit eerste portret volgen we Elkin die een marathon in Ethiopië loopt om kinderen die leven in bittere armoede te helpen.

’t Natuurlijk Huus

In de serie ’t Natuurlijk Huus laat André zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van duurzaam leven. Van racen in een speedboot op zonne-energie tot modeshows met brandnetelkleding.

Kris Kras

Twee jaar presenteerde André het programma ‘Kris Kras’. In de serie onderzoekt hij op alle mogelijke manieren de mobiliteit in Overijssel. Via de weg, het spoor, het water of door de lucht. Hiernaast is een compilatie te zien.

Boetenwark

In het natuurprogramma Boetenwark ging presentator André van der zee de Drentse natuur in.

SBSTravel.nl

Zijn eerste ervaringen als presentator deed André op toen hij voor SBS Travel de reisclips ging presenteren. Vakantiebestemmingen werden op dit reisportaal van SBS6 voorzien van een reisclip.