Loading...
Programmamaker 2017-11-08T08:24:06+02:00

Gevluchtnaar.nl

Gevlucht naar Overijssel en Gevlucht naar Gelderland zijn onderdeel van het crossmediale platform Gevluchtnaar.nl In de tv-serie laat André zien hoe vluchtelingen in de provincie een nieuw leven opbouwen en onderdeel worden voor de in hun ogen nieuwe maatschappij.

Menu van de Eeuw

In ‘Menu van de Eeuw’ komen de verhalen van de historische menukaarten van Rudie Becker weer tot leven en wordt tevens het ultieme menu samengesteld. Zo is er o.a. Flan Caramel die onderduikster Bertje Bloch kreeg tijdens de bevrijding en de Reerücke zoals nazi Seys Inquart dat in 1940 in Bad Boekelo at. Tafelgasten: Gonnie Klein Rouweler (etiquette expert), Wouter Berns (kunstenaar), Bertje Bloch, Piet Beumers en natuurlijk Rudie Becker.

Het mysterie van de IJsselkogge

Deze docu vertelt het verhaal van de gevonden IJsselkogge in de IJssel bij Hanzestad Kampen. Een schip dat gebruikt werd om goederen te vervoeren, in de tijd dat Kampen een belangrijk onderdeel was van het Hanzeverbond. Een samenwerkingsverband van handelaren en steden in Noordwest-Europa tijdens de middeleeuwen. In de documentaire zien we hoe de IJsselkogge in 2016, na 600 jaar, weer boven water komt.

Cotton&Blues

In deze docu onderzoekt André de speciale band tussen Enschede en Memphis. De band tussen beide steden ontstond tijdens de katoenindustrie, werd versterkt tijdens WO2 en kreeg nieuwe betekenis via het muziekfestival Heart&Soul. André haalde Fox News door met de burgemeester van Memphis via een proclamatie te regelen dat Memphis en Enschede hun band opnieuw bevestigen. Vanaf 2015 is 23 april partnershipday.

Wat bezielt je, Elkin!

In de portretreeks Wat bezielt je! gaat programmamaker André van der Zee  op zoek naar mensen die om verschillende redenen uit hun vertrouwde wereld stappen om iets voor een ander te betekenen. In dit portret reist André mee met Elkin Coppoolse die naar Ethiopië gaat om een marathon te lopen. Zijn doel is om geld bij elkaar te rennen om de kinderen daar een toekomst te geven.

Het Groene Oosten

De tv-serie Het Groene Oosten bewijst dat wij slimmer om kunnen gaan met energie. In de serie worden milieuvraagstukken, door middel van logisch denken en de juiste technologie, omgezet in duurzame oplossingen. Met ludieke en spectaculaire onderwerpen, waarbij legertanks, geweren en raceauto’s niet worden geschuwd, laat André van der Zee zien dat duurzaam leven niet suf is maar juist heel leuk en logisch.

Duurzaam Dorp

In de serie ‘Duurzaam Dorp’ werd het meest duurzame dorp van Overijssel uitgekozen door het publiek en de vakjury (o.a. Ruud Lubbers en Wubbo Ockels). In een spannende finale-uitzending, die live werd uitgezonden op RTV Oost, werd bekend gemaakt welk dorp de hoofdprijs won van €200.000,-.

’t Natuurlijk Huus

In de serie ’t Natuurlijk Huus laat presentator (en programmamaker) André zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van duurzaam leven. Van racen in een speedboot op zonne-energie tot modeshows met brandnetelkleding.