Tijd Genoeg

‘Tijd genoeg’ is een docu-serie over het leven van muzikaal talent Henny Vrienten, acteur/kunstschilder Jeroen Krabbé en actrice/schrijfster Marjan Berk.

Drie bekende Nederlanders met prachtige carrières in de herfst van hun leven, die alle drie thuis zijn in Overijssel. Henny woonde op de Twentse landerijen van het mooie Diepenheim, Jeroen heeft een huis in de bossen van Dalfsen en Marjan woont aan de vaart in Kalenberg, midden in het waterrijke gebied van Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Een co-productie van Beleef! Media en VitamineC Media, in samenwerking met RTV Oost.

Het Groene Oosten

De tv-serie Het Groene Oosten bewijst dat wij slimmer om kunnen gaan met energie. In de serie worden milieuvraagstukken, door middel van logisch denken en de juiste technologie, omgezet in duurzame oplossingen. Met ludieke en spectaculaire onderwerpen, waarbij legertanks, geweren en raceauto’s niet worden geschuwd, laat André van der Zee zien dat duurzaam leven niet suf is maar juist heel leuk en logisch.

De Fietsclub

Programmamaker André van der Zee gaat in elke aflevering met een fietsclub, waarbij zij ‘hun mooiste stukje Overijssel’ laten zien. Mooie recreatieve routes, verbluffende MTB-tracks en uitdagende racefietsroutes. De Fietsclub neemt je mee naar de meest bijzondere en soms zelfs nog onontdekte plekken die onze provincie te bieden heeft.

Docu Phion: Hart & Ziel

Wat komt er bij kijken voordat Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, met zoveel musici op het podium een concert kan geven? Vol passie en toewijding vertellen de musici en medewerkers van Phion over hoe hun leven eruitziet en geven ze een kijkje achter de schermen. Van dagelijks repeteren en in conditie blijven tot de bloedstollende blind auditions als je als musicus toe wilt treden tot het orkest. En hoe is het om elke keer weer een topprestatie te leveren voor een volle concertzaal? En wat als de concertzaal ineens leeg blijft….?
De documentaire ‘Met Hart & Ziel’ legt het bloot en brengt de magische wereld van klassieke muziek tot leven.

Het mysterie van de IJsselkogge

Deze docu vertelt het verhaal van de gevonden IJsselkogge in de IJssel bij Hanzestad Kampen. Een schip dat gebruikt werd om goederen te vervoeren, in de tijd dat Kampen een belangrijk onderdeel was van het Hanzeverbond. Een samenwerkingsverband van handelaren en steden in Noordwest-Europa tijdens de middeleeuwen. In de documentaire zien we hoe de IJsselkogge in 2016, na 600 jaar, weer boven water komt.

Cotton&Blues

In deze docu onderzoekt André de speciale band tussen Enschede en Memphis. De band tussen beide steden ontstond tijdens de katoenindustrie, werd versterkt tijdens WO2 en kreeg nieuwe betekenis via het muziekfestival Heart&Soul. André haalde Fox News door met de burgemeester van Memphis via een proclamatie te regelen dat Memphis en Enschede hun band opnieuw bevestigen. Vanaf 2015 is 23 april partnershipday.

Wat bezielt je, Elkin!

In de portretreeks Wat bezielt je! gaat programmamaker André van der Zee  op zoek naar mensen die om verschillende redenen uit hun vertrouwde wereld stappen om iets voor een ander te betekenen. In dit portret reist André mee met Elkin Coppoolse die naar Ethiopië gaat om een marathon te lopen. Zijn doel is om geld bij elkaar te rennen om de kinderen daar een toekomst te geven.

Duurzaam Dorp

In de serie ‘Duurzaam Dorp’ werd het meest duurzame dorp van Overijssel uitgekozen door het publiek en de vakjury (o.a. Ruud Lubbers en Wubbo Ockels). In een spannende finale-uitzending, die live werd uitgezonden op RTV Oost, werd bekend gemaakt welk dorp de hoofdprijs won van €200.000,-.

’t Natuurlijk Huus

In de serie ’t Natuurlijk Huus laat presentator (en programmamaker) André zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van duurzaam leven. Van racen in een speedboot op zonne-energie tot modeshows met brandnetelkleding.