André van der Zee

…is al jaren actief in de media. Naast eigenaar/producent van Beleef! Media, is hij ook presentator, programmamaker en dagvoorzitter.

Presentator
Als presentator was hij o.a. te zien in reisclips voor SBStravel.nl. Voor de programma’s over mobiliteit ‘Kris Kras’ en ‘Gelderland op Weg‘ toerde André door de provincies Overijssel en Gelderland. Hij presenteerde een natuurprogramma in Drenthe en was 6 jaar presentator van het live-programma ‘En dan nog even dit’ dat dagelijks te zien was op RTV Oost. In meerdere series over duurzaamheid zoals ‘Duurzaam Dorp’ (met o.a. Jacco Vonhof, Wubbo Ockels en Ruud Lubbers) en ‘Het Groene Oosten’ laat hij op ludieke en soms spectaculaire wijze zien dat duurzaam leven niet suf is, maar juist heel leuk en logisch. In de docu-serie ‘Tijd Genoeg’ ging hij in gesprek met muzikant Hennie Vrienten, acteur Jeroen Krabbé en schrijfster Marjan Berk (uitgezonden op RTV Oost en NPO).

Programmamaker
Als programmamaker maakt André van der Zee al jaren programma’s over diverse (maar het liefst maatschappelijk relevante) thema’s. Zo maakt hij al tien seizoenen de serie ‘Het Groene Oosten’ dat op RTV Oost, Omroep Gelderland en NPO2/Omroep Max is uitgezonden. En voor het Ministerie van Justitie & Veiligheid maakt hij momenteel een online serie over de verduurzaming van de Politie, DJI, COA en IND. Ook produceerde hij de tv-series ‘Gevlucht naar Gelderland’ en ‘Gevlucht naar Overijssel’ in samenwerking met Vluchtelingenwerk Nederland. Naast tv-series maakt André ook uiteenlopende documentaires zoals ‘Cotton & Blues’, ‘Het mysterie van de IJsselkogge’, ‘Ons Riet’ en ‘Tijd Genoeg’.

Dagvoorzitter
André is tevens een bevlogen dagvoorzitter en gespreksleider, waarbij hij geen onderwerp (en debat) uit de weg gaat. Dit doet hij o.a. voor het Ministerie van Justitie & Veiligheid, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Vitens, ProRail, NS en Vereniging van Nederlandse Gemeenten.